Viori ale unor supravieţuitori ai Holocaustului-expuse la Muzeul Naţional de Artă al României

Opt viori care au aparţinut unor supravieţuitori ai Holocaustului vor fi expuse în Foaierul Sălii Tronului din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), miercuri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, vizitatorii urmând să aibă acces gratuit la eveniment.

Cele opt instrumente muzicale care vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei intitulate ”Violins of Hope” fac parte din colecţia creatorului de viori Amnon Weinstein, informează Muzeului Naţional de Artă al României.

Expoziţia ”Violins of Hope” este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României, alături de Societatea Muzicală.

Israelianul Amnon Weinstein provine dintr-o familie de everi lituanieni care au reuşit să supravieţuiască ororilor Holocaustului şi a petrecut 20 de ani în atelierul său subteran din Tel-Aviv, restaurând viori adeseori recuperate într-o stare deplorabilă.

Colecţia Amnon Weinstein numără 60 de instrumente, în principal viori şi violoncele. Fiecare dintre ele a fost martorul unei poveşti, adeseori tragică, a unui evreu european în timpul Holocaustului. Cele mai multe au fost fabricate în ateliere din Germania sau în Cehoslovacia şi poartă pe ele o stea a lui David sau un nume scris în interior.

Foto: societateamuzicala.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS