Viorel Hrebenciuc s-ar afla printre romanii care au detinut conturi secrete in filiala bancii HSBC din Elvetia (AUDIO)

Potrivit jurnaliștilor de la RISE Project, contul ar fi fost deschis în anul 1996 și ar avea legătură cu afacerea MegaPower.

Documentele bancare prezentate de echipa de jurnaliști indică faptul că respectivul cont ar fi fost închis 10 ani mai târziu – atunci când mai era depusă suma de 90 de mii de dolari.

Dezvăluirea vine în contextul în care deputații din Marea Britanie vor deschide o anchetă în cazul consorțiului britanic HSBC.

Angajații filialei din Elveția sunt acuzați că au ajutat 100 de mii de clienți să-și ascundă banii depuși acolo și să evite astfel plata taxelor către stat.

Între clienți s-ar afla și 11 români, scrie presa europeană.

Consilierul guvernatorului BNR – Adrian Vasilescu – spune că Banca Națională știa cine își depune banii în băncile din străinătate doar până în 2005, iar aceste informații pot fi oferite numai procurorilor, în cazul în care se deschide o anchetă – a declarat acesta pentru EuropaFM.

Și parlamentarii din comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților spun că vor cere BNR lămuriri despre acest subiect.

În funcție de răspunsuri, vor decide dacă se va porni o anchetă în acest caz, ne-a declarat vicepreședintele comisiei Eugen Nicolăescu.