Viorel Hrebenciuc l-a numit pe Mircea Geoana, în fata instantei, in dosarul numit ”Mita la PSD”

Viorel Hrebenciuc a dat o declarație, în calitate de martor, în dosarul Mită la PSD – având în vedere că, în 2009, el a fost șeful campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale – la care a candidat Mircea Geoană.

Fostul deputat le-a spus judecătorilor că de finanţarea campaniei s-au ocupat Mircea Geoană şi apropiaţi ai acestuia.

În acest context, a spus că Mircea Geoană l-a trimis personal la omul de afaceri Ioan Niculae să îl roage să contribuie la campania electorală.

Întrebat dacă a fost vorba de o finanţare legală, Hrebenciuc a spus că, la vremea respectivă, nu s-a pus problema de ceva ilegal. ‘Nu pot preciza dacă domnul Geoană a avut intenţii ilegale. (…) Domnul Niculae a arătat că vrea să facă plăţi doar prin bancă’, a mai spus fostul deputat.

Mircea Geoană a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă: el a negat lucrurile spuse de Hrebenciuc în fața instanței și a insistat că nu s-a ocupat de finanțarea campaniei electorale.

Senatorul e de părere că Viorel Hrebenciuc aduce doar acuze, fără a prezenta dovezi.

În dosarul Mită la PSD, omul de afaceri Ioan Niculae a fost achitat. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, Viorel Bărac şi Gheorghe Teodorescu.

Deciziile nu sunt însă definitive și au fost contestate de procurori.