Viorel Hrebenciuc, arestat preventiv

Liderul social-democrat este urmărit penal pentru trafic de influenţă în dosarul restituirilor ilegale de suprafeţe forestiere.

Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv, au decis în această dimineață judecătorii de la instanța supremă.

Fostul deputat PSD a fost reţinut pentru a nu se sustrage de la urmărirea penală, au susținut procurorii DNA în fața judecătorilor.

6 capete de acuzare au formulat procurorii DNA pe numele lui Viorel Hrebenciuc, în dosarul restituirilor ilegale de păduri.

Vorbim de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărarea de influență, instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, spălare de bani, și folosirea influenţei pentru obținerea de foloase necuvenite.

Anchetatorii spun că au probe din care rezultă că acesta a săvârșit faptele de care este acuzat, iar măsura arestării este proporţională cu gravitatea infracţiunilor care ar fi fost comise de Viorel Hrebenciuc.

Mai exact, Viorel Hrebenciuc a constiuit împreună cu deputatul PSD Ioan Adam, cu Paltin Gheorghe Sturdza și Dan Bengescu o rețea care urmărea punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, a unui teren forestier de 43 de mii de hectare, dobândit ilegal printr-o hotărâre judecătorească dată de Tribunalul Covasna.

Rețeaua urmărea și vânzarea rapidă a terenului.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi făcut presiuni la conducerea Romsilva, pentru ca instituția să nu se mai opună acestor retrocedări. În schimbul acestor intervenții, Hrebenciuc urma să primească, susțin anchetatorii, 12.000 de hectare de teren forestier.

În același dosar a fost arestat preventiv și fiul său, Andrei Hrebenciuc.