Confidenţialitate

Viorel Glăman revine la conducerea Gărzii de Mediu București, la 3 ani după ce a fost demis, după ce a dat instituția în judecată și a câștigat

Viorel Glăman revine în funcţia de Comisar-Șef al Gărzii de Mediu Bucureşti, la 3 ani după ce a fost demis de șefa Gărzii Naționale de Mediu, la cererea ministrului de atunci, Costel Alexe. Viorel Glăman s-a remarcat în spaţiul public prin fotografii călare pe un porc sau la terasă la bustul gol, dar şi a afirmaţiilor precum aceea că își dă seama dacă în Capitală e poluare atunci când iese din casă și „se uită pe cer”.

În 4 martie 2020, după o poluare foarte gravă a Capitalei, ministrul Mediului Costel Alexe cerea demiterea șefului Gărzii de Mediu Bucureşti, Viorel Glăman:

Fiind funcționar public, Glaman a fost delegat pe un alt post. Între timp, a dat Garda de Mediu în judecată pe motiv că nu şi-ar fi dat acordul pentru a fi detaşat și acum a fost repus pe funcţie în urma deciziei instanţei.

În martie 2020, Viorel Glăman susţinea, la Digi24, că nu are nicio vină pentru poluarea din Bucureşti:

„Domnul ministru al mediului și doamna comisar general mă poate analiza.”

Directorul Gărzii de Mediu București a fost întrebat dacă știe ce este acela un ecosistem:

„Nu o știu!”

Deși instituția pe o conducea se remarca doar prin pasivitatea față de poluatori, Viorel Glăman a ieșit în evidență prin intermediul postărilor pe Facebook. „Grup organizat” şi „Weekend de sfârşit de sezon cu beţivii mei” sunt câteva dintre expresiile folosite pentru a descrie imaginile în care Glăman este etichetat și în care apare la bustul gol în fața unei mese pline cu sticle de băutură sau călărind porcul tăiat de Crăciun.

Contactat în 2020 de G4Media.ro pentru a explica de ce adoptă acest comportament public, oficialul declara „e pagina mea privată și fac ce vreau cu ea. Aceea nu e postarea mea. E o discuție care nu îi văd rostul”.

Foto: Captură LinkedIn / Viorel Glăman

Citește și: Proiectul de lege privind pensiile speciale a fost votat în comisiile de specialitate ale Senatului. Dezbaterile au fost de formă