Violonistul Alexandru Tomescu, în concert pe Facebook

Apreciatul violonist Alexandru Tomescu anunţă iubitorii muzicii clasice că marţi, 24 martie, începând cu ora 19.00, va susţine un concert pe pagina sa de Facebook.

De-a lungul timpului, artistul a dovedit că este capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte-maraton, în turnee de zeci de oraşe.

Alexandru Tomescu a creat o revoluție în muzica clasică românească în ultimii ani, reușind să atragă un public vast, demontând mitul conform căruia muzica clasică este rezervată exclusiv elitelor. Angajamentul pe care şi l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în septembrie 2007 și apoi în decembrie 2013, a fost acela de a familiariza un număr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument.

Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi unul din cele mai bine conservate viori Stradivarius. După o serie aproape neîntreruptă de concerte desfăşurate în România și în lume, numele violonistului și al viorii sale au devenit sinonime perfecte.

„Săptămâna viitoare – concert! Nici nu vă puteţi închipui cât de bucuros am fost de acest semn de normalitate! Viaţa fără concerte la orizont este … fără sens! Mă antrenez, exersez, dar într-un fel e ca pe o bicicletă fără lanţ. Este vorba despre aniversarea a 23 de ani a postului Radio România Muzical. Bineînţeles, fiind un concert în aceste vremuri virusate, va fi online, live aici pe FB. Aşadar, ne reîntâlnim marţi, 24 martie, ora 19,00. Pe curând!”, a scris Alexandru Tomescu.

În mai 2015, Alexandru Tomescu a fost invitat al emisiunii La Radio cu Andreea Esca.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS