Confidenţialitate

Vinieta Oxigen: Cum se poate plăti ”taxa de poluare” prin vinieta Oxigen în București

Vinieta Oxigen se aplică de la 1 ianuarie 2020 în București, dar amenzile vin abia din luna martie. Acest detaliu nu a intersat însă pe 104 bucureșteni care s-au grăbit să plătească vinieta Oxigen chiar din primele zile ale anului 2020. Până luni, 6 ianuarie, potrivit unei statistici prezentate de primarul Gabriela Firea, au fost achiziționate 104 viniete Oxigen în valoare de 12.485 lei.

Vinietele Oxigen vor putea fi achiziţionate online, din benzinării, prin sms sau aplicaţii online ale Primăriei Capitalei, care vor fi realizate special în acest scop.

Totuși, la început de 2020 există doar varianta achiziției online pe trei siteuri indicate de PMB. Paginile pentru vinieta Oxigen par făcute în grabă și au chiar lăsate instrucțiuni din partea editorului cu care sunt adminstrate respectivele siteuri, cum este cazul roviniete.ro, unde imediat sub formularul de plată a rămas o zonă indicată drept ”Știri despre Oxigen (Pagina editabilă din CMS)”

Pentru mașinile Euro 4, hotărârea prevede că vinieta Oxigen va trebui plătită din 2021, indiferent pe unde vor să circule în Capitală.

Tarife vinieta Oxigen 2020