Villareal – Steaua și Astra Giurgiu – AS Roma: AVANCRONICI

Steaua și Astra Giurgiu joacă în această seară meciurile decisive pentru calificarea în primăvara Europa League.
Ambele reprezentante ale României au nevoie de victorie, pentru a nu depinde de celelalte rezultate din grupă: Steaua pe terenul lui Villarreal la ora 18:00, Astra pe Arena Națională, cu AS Roma, la ora 20:00.

Italienii au venit la București fără majoritatea titularilor, dar cu primul loc asigurat, iar antrenorul Luciano Spaletti a anunțat că echipa lui va juca pentru blazon și pentru a-și menține condiția fizică. Astra poate merge mai departe și dacă pierde, în caz că Austria Viena nu câștigă la Plzen.

În schimb, Steaua nu își poate permite acest “lux” în Spania. Laurențiu Reghecampf a anunțat la conferința de presă că Steaua va încerca să câștige chiar dacă Villarreal este mare favorită, fiindcă s-a dovedit a fi o grupă foarte echilibrată. “Roș-albaștrii” au nevoie de cel puțin o remiză, de la scorul de 2-2 în sus.

Au început cu Niță poartar – fundași Tamaș, Moke, Toșca și Momcilovici, la închidere Pintilii și Bourceanu, Enache, Boldrin și De Amorim urmând să îl ajute pe Adi Popa, folosit iar ca vârf. Dacă va câștiga, Steaua nu mai depinde de celălalt rezultat din grupă, dintre Osmanlispor și FC Zurich.

În confruntarea cu Astra de pe Arena Națională, AS Roma are de partea ei statistica: niciodată n-a pierdut în România.
Singura înfrângere a fost împotriva lui CFR Cluj, 1-2 în 2008, în grupele Champions League. În plus, giurgiuvenii au 4 meciuri la rând fără vreo victorie acasă, în cupele europene.

Contra formației antrenate de Luciano Spalletti, Marius Șumudică va începe cel mai probabil cu Lung în poartă, fundași Oros, Săpunaru și Fabricio, la mijloc Lovin, Takayuki Seto și Teixeira – flancați de Stan și Nicoară, iar Budescu și Denis Alibec vor fi folosiți amândoi ca vârfuri de atac. Meciul AstraAS Roma va începe la ora 20:00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS