Confidenţialitate

Viitorul dronelor

Chinezii au prezentat recent drona care poate transporta și oameni. Drona cu un singur pasager are un motor electric și este propulsat de un sistem autonom de zbor.

Viteza de deplasare poate atinge 100 kilometri pe oră. Drona ridică de la sol o singură persoană care cântărește cel mult 100 kilograme pentru un zbor de 23 de minute.

Chinezii speră că noul model de dronă va fi de folos atât în evitarea traficului aglomerat, cât și în misiuni de salvare sau zboruri turistice pe distanțe scurte.

Între timp, americanii au o dronă care capturează drone. Un fel de polițist al aerului. Agenția de Apărare și Cercetare Americană a creat un sistem care prinde dronele inamice. Asemenea drone vor fi folosite și pentru supravegherea Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud.

De la drone mari la drone cât palma. ZANO a fost proiectat pentru fotografii și filmări aeriene HD. Mititel dar intelligent. ZANO se conectează via Wi-Fi la telefonul cu sistem (iOS or Android) își face treaba în aer și se întoarce singur.