Confidenţialitate

VIDEO: O educatoare din Vrancea este acuzată că a lovit mai mulți copii de la grădiniță

Anchetă la o grădiniță din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, în cazul unei educatoare, acuzată de rele tratamente. Într-o filmare făcută de un părinte se vede cum educatoarea îi loveşte pe copii, strigă la ei şi îi înjură. În înregistrare se poate vedea cum educatoarea loveşte peste faţă un copil, în timp ce pe altul îl trage de urechi şi îl loveşte în cap.

Filmarea ar fi fost realizată, din primele date, în cursul săptămânii trecute, în timp ce mama unui copil se afla în clasă, cu permisiunea educatoarei. Femeia i-a cerut cadrului didactic acceptul de a asista la o parte din programul de la grădiniţă, iar la un moment dat a început să filmeze cu telefonul mobil scena în care educatoarea se enervează şi începe să ţipe, dar şi să lovească doi copii care se ridică din bancă fără permisiunea cadrului didactic.

Nesimtitule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală”, se aude educatoarea în filmare ţipând la unul dintre copii.

https://www.youtube.com/watch?v=6JV2n0R2VsI

Mâine Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea va trimite o echipă de inspectori la grădiniţa din satul Poiana.

”E inadmisibil, nu e normal ce am văzut acolo,în filmare, nu trebuie să se întâmple la o catedră. Directorul şcolii de care aparţine grădiniţa mi-a spus că educatoarea şi-a recunoscut vina, că şi-a ieşit din fire, că a fost nervoasă, nu cred că o asemenea atitudine, un asemenea comportament ar trebui să se găsească la catedră”, a adăugat şeful ISJ Vrancea, Dorin Cristea.