Confidenţialitate

Victor Ponta recunoaște că a fost audiat la DNA în dosarul ”Belina”

Victor Ponta a declarat luni seară la postul public că în cursul zilei a fost audiat la DNA despre modul în care sunt adoptate şi semnate HG și că a fost întrebat apoi despre o anumită hotărâre de guvern adoptată în 2013.

Victor Ponta a explicat, la TVR, că a fost întrebat la DNA despre hotărârea de Guvern prin care lacul Belina a ajuns în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, apoi la Tel Drum.

Am fost audiat despre ce am făcut eu, ca prim ministru. Cum am adoptat hotărâri de guvern, cum era sistemul, cine venea cu avize. Nu a fost ușor să explic, că e un sistem complicat. Inițial, parcursul unei hotărâri de Guvern, după care am ajuns la o anumită hotărâre, care făcea obiectul dosarului. Are legătură cu o HG care a fost adoptată în 2013”, a declarat fostul premier.

Victor Ponta spune că este prima oară când este citat în acest dosar, care a fost deschis în 2014.

Bănuiam că o să fiu chemat să fiu întrebat „Băi, Ponta, de ce ai dat tu lacul ăla?”. Și m-am enervat, că eu l-am dat. L-am dat, mă rog, am semnat să meargă la Consiliul Județean. Habar nu am avut că de la Consiliul Județean se duce la Tel Drum”.

Fostul lider social-democrat spune că nu a fost la DNA pentru a da declarații împotriva lui Liviu Dragnea.

Nu am fost să îl dau în gât că, dacă voiam, o făceam. Şi el ştie despre mine şi eu despre el. Am stat cinci ani împreună. Dragnea e trist că aşa e natura lui. Stă prea mult cu Codrin. Eu m-am dus la DNA să mă apăr, nu să denunţ pe cineva. Eu cred că Dragnea e încă foarte util sistemului. Se duce la o emisiune, îşi arată colţii… şi atât”.

VERIFICAT DE EUROPA FM: A favorizat sau nu Victor Ponta, prin actele Guvernului, compania Tel Drum?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.