Victor Ponta: PSD este ca pasarea Phoenix

În opinia liderului social-democrat, președintele Klaus Iohannis este un ‘adversar politic’ al social-democraţilor, Traian Băsescu a fost ‘dușmanul partidului și al țării’.

De la tribuna Consiliului Național, liderul PSD Victor Ponta a comparat formaţiunea cu pasărea Phoenix. În opinia sa, ‘de câte ori îi cântă unii Prohodul, renaște din propria cenușă’.

‘Azi suntem un partid aflat la guvernare, într-o alianță foarte solidă, și le mulțumesc colegilor și prietenilor de alianță, suntem partidul cu cei mai mulți parlamentari, miniștri, aleși locali, specialiști, militanți, membri de partid’, a adăugat preşedintele PSD.

În faţa colegilor, Victor Ponta a încercat să-şi justifice şi eşecul de la prezidenţiale. ‘Și eu dacă trăiam în străinătate și vedeam la televizor ce-i la secțiile de vot aș fi venit să votez contra lui Ponta, că el e de vină pentru ceea ce s-a întâmplat’, a spus perdantul scrutinului din noiembrie anul trecut.

Premierul a adăugat că, în timp ce președintele Klaus Iohannis este un ‘adversar politic’ al social-democraţilor, Traian Băsescu a fost ‘dușmanul partidului și al țării’.

Victor Ponta vrea ca, la alegerile locale din 2016, toți candidații pentru funcțiile de consilieri locali, primari, președinți de consilii județene la să fie ‘oameni eficienți, dar și fără pată’.

Referindu-se la rezoluţia adoptată în cadrul reuniunii privind integritatea membrilor, Victor Ponta consideră că ‘unii colegi sunt nevinovați, dar alții sunt vinovați și au făcut rău partidului’.