Confidenţialitate

Victor Ponta, la DNA în dosarul ”Tony Blair”

Victor Ponta a fost citat miercuri la DNA Ploiești pentru a da declarații în calitate de suspect in dosarul în care se anchetează vizita fostului premier britanic, Tony Blair, în România, în timpul campaniei electorale din 2012. În aceeași cauză au fost audiați, ieri,  Sebastian Ghiță, dar și alți doi oameni de afaceri, apropiați ai adeputatului.

Victor Ponta a fost citat astăzi la DNA Ploiești la ora 9, însă a venit o jumătate de oră mai târziu. Este însoțit de avocatul său și asta pentru că fostul premier urmează să dea declarații despre modalitatea în care Tony Blair a fost plătit pentru a veni în România chiar în timpul campaniei electorale din anul 2012.

Există suspiciuni că deputatul Sebastian Ghiță ar fi plătit această vizită, în schimbul unui loc eligibil pe lista de candidați la Camera Deputaților.

Ponta a mai fost citat la Ploiești în această cauză în urmă cu o lună, dar atunci i s-au adus la cunoștință calitatea din dosar și acuzațiile.

Fostul premier este suspectat de complicitate la spălare de bani dar și pentru folosirea funcției sale politice pentru a obține un folos personal.

Acesta a fost la un pas să scrie declarația de mână și asta pentru că, din cauza unei avarii la rețeaua electrică, sediul DNA din Ploiești nu a avut curent mai bine de o oră.