Victor Ponta crede că, după redistribuire şi eventuale racolări, PSD va avea majoritate absolută în Parlament

Victor Ponta a explicat, într-o emisiune de la România TV, că este posibil ca, după redistribuire şi eventuale racolări, PSD să aibă majoritate absolută în Parlamentul României.

„Avem emoţii să vedem dacă la repartizarea mandatelor PSD va avea majoritate absolută. Atunci se aplică un articol din Constituţie referitor la nominalizarea premierului. Cu ALDE avem majoritate, dar se schimbă puţin lucrurile.

Potrivit articolului 103 din Constituţie, preşedintele desemnează un candidat în urma consultării partidului care are majoritatea în Parlament. Nu scrie în constituţie partidul care a obţinut majoritatea, ci cel care are majoritatea în Parlament, ceea ce vom şti după ce fiecare parlamentar anunţă din ce grup face parte. Dacă acum, la repartizare, ne lipsesc 2-3 mandate, cred că vor fi 3-4 parlamentari care vor vrea să fie în grupul PSD.

Atunci nici nu se mai fac consultări cu celelalte partide, ci doar cu partidul care are majoritate absolută, nu-i mai deranjează pe cei de la PNL să-i consulte degeaba. Băsescu a acceptat votul din 2012, nu aş vrea ca Iohannis să fie mai rău decât Băsescu”, a declarat Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la România TV.

După validarea a 99% din voturile la alegerile parlamentare de duminică,

PSD are 45,50% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat adună 45,71% din totatlul voturilor valabil exprimate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS