Victor Ponta, audiat la DNA Ploiești în dosarul lui Sebastian Ghiță

Fostul premier Victor Ponta este audiat la DNA Ploiești în calitate de martor.

Victor Ponta va da declarații în același dosar în care este urmărit penal și deputatul Sebastian Ghiță, acuzat, printre altele,  de șantaj și de cumpărare de informații secrete.

 

Potrivit DNA, în 2013 Victor Ponta, la solicitarea lui Sebastian Ghiță, i-ar fi promis o funcție de conducere în cadrul Oficiului pentru Spălarea Banilor sau în cadrul Direcției de Luptă Antifraudă procurorului Liviu Tudose, de la Parchetul Curții de Apel Ploiești.

Legătura dintre Victor Ponta și Liviu Tudose, susțin surse judiciare, ar fi fost făcută prin intermediul lui Sebastian Ghiță, aflat acum sub control judiciar pe cauțiune, în acest dosar.

În schimbul acestei promisiuni, care în final nu s-a mai concretizat, Liviu Tudose i-ar fi dat lui Sebastian Ghiță informații din unele dosare penale, în care vizați erau oameni de afaceri apropiați deputatului Ghiță, între care și Mircea Cosma, fost șef al CJ Prahova.

 

Procurorii DNA Ploiești vor să afle dacă Victor Ponta i-a oferit funcțiile de conducere magistratului la solicitarea lui Sebastian Ghiță, drept mulțumire pentru felul în care a colaborat. Liviu Tudose este deja arestat preventiv în această cauză, alături de fostul comandant al Poliției Prahova, dar și de fostul șef al Direcției Anticorupție Ploiești

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS