Victor Ponta anunta restructuarea Guvernului / Masura va fi luata dupa ce proiectul de Buget pentru 2015 va fi aprobat

Premierul a anunțat, în urmă cu puțin timp, că imediat după ce Guvernul va termina proiectul de buget, va propune restructurarea Cabinetului.

La guvernare va fi invitat partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator, a anunțat premierul Victor PontaAUDIO 1.

În acest context, fostul lider al PSD, Mircea Geoană, spune că o remaniere este indispensabilă acum – AUDIO 2.

Premierul Victor Ponta le-a spus deputaţilor PSD, în timpul unei întâlniri care a avut loc la Parlament, că vrea să restructureze Guvernul. Măsura propusă de premier a fost în asentimentul tuturor, anunțau surse oficiale înainte de prânz.

Ulterior, premierul a confirmat că vrea să restructureze cabinetul și a precizat că ar vrea să facă acest lucru abia după ce Bugetul statului pentru anul 2015 va fi aprobat.

Victor Ponta a anunțat că proiectul de buget va fi aprobat la 10 decembrie de Guvern și ulterior va trimite documentul la Parlament.

Pe de altă parte, Victor Ponta le-a spus deputaţilor PSD că, în ceea ce privește un eventual Congres al partidului, ar vrea ca acesta să fie convocat la începutul anului 2015.

În acest context, fostul presedinte al PSD, Mircea Geoană, consideră că o remaniere este indispensabilă în acest moment, dar că orice schimbare de miniștri în cabinetul Ponta trebuie să aibă și girul liderilor PSD.