Confidenţialitate

Victor Grigorescu ar putea pleca din Guvern după scandalul privind site-ul fantomă

Ministrul Energiei Victor Grigorerscu ar putea părăsi Guvernul, ca urmare a scandalului în care este implicat, spun surse citate de news.ro. E vorba de site-ul fantomă care i-ar fi adus venituri de aproape 800.000 de lei doar din închirierea acestuia.

Victor Grigorescu este investigat în prezent de Agenția Națională de Integritate.

În această după-amiază, premierul Dacian Cioloș va discuta cu ministrul despre acest scandal.  Chiar premierul Cioloș ar urma să îi ceară ministrului să se retragă, spun sursele news.ro.

Victor Grigorescu a dat noi explicații, vineri, într-o postare pe Facebook, privind platforma închiriată pentru un an unui offshore și de pe urma căreia a obținut 792.000 lei.

“Simplul motiv pentru care nu mai funcţionează astăzi ţine de faptul că din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiaşi an când am decis să îl opresc. Am oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona şi nici nu am simţit că poate continua aşa cum era construit”, a scris Grigorescu.

Ministrul Energiei susţine că a oprit proiectul pentru că nu mai funcţiona, însă nu spune nici acum cine i-a plătit banii pentru închirierea site-ului.

Acesta mai spune că site-ul nu era pentru publicul larg şi nu era destinat vânzării de publicitate bazată pe trafic online.

Potrivit unui site de monitorizare,  monitoreu.com se află pe locul 50.763 în Romania, cu 14 vizite zilnice, având o valoare estimată de 296 lei la nivelul anului 2015.

Victor Grigorescu spune însă că platforma a fost un instrument de business pentru un număr redus de persoane. “Faptul că putea fi accesat de oricine nu îl făcea un site obişnuit”, susţine ministrul.

 

“Putem numi proiectul meu (monitoreu.com) site sau platformă online, pentru că el respectă definiţia acestora. El este, însă, mai mult o aplicaţie software pentru că răspundea unor nevoi specifice ale celui care interacţiona cu ea. Era un instrument de filtrare a informaţiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante în vederea unei mai bune înţelegeri a politicilor comerciale europene”, a explicat Victor Grigorescu.