Viceprimarul ”Tudy” și-a dat demisia

Viceprimarul Tudor Tim Ionescu, cunoscut în presa tabloidă drept ”Tudy” și-a dat demisia din funcție, la doar câteva zile după ce a fost votat în această funcție de consilierii generali.

Într-un comunicat de presă, Tudor Ionescu – ALDE – anunţă că renunță la funcție după campania mediatică declanşată împotriva sa. După ce a fost ales viceprimar al Capitalei, presa a publicat din nou o serie de imagini în care acesta apare dezbrăcat, dar și o înregistrare video care îl arată în ipostaze intime.

”Văzând campania mediatică declanşată împotriva mea pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti”, anunţă Tudor Ionescu într-un comunicat de presă.

El precizează că a câştigat această funcţie cu sprijinul colegilor săi din ALDE, dar și al celor din PSD. Tudor Ionescu a fost ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetăţenii Bucureştiului şi ţine să le mulţumească tuturor.

”Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţă privată din trecutul meu, o greşeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţia altora şi care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terţi, nu poate şi nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă”, a mai scris acesta în comunicat.

Tudy” Ionescu susține că modul în care a fost perceput, mai ales pe internet, pare să cântărească mai mult decât realitatea de acum,  bazată pe studii universitare la Bruxelles, bazată pe experienţa administrativă dobândită în Parlamentul European.

”Am luat această decizie pentru că nu-mi doresc ca atacurile la persoana mea să afecteze echipa din care fac parte. ALDE este continuatorul liberalismului în România şi reprezintă viitorul întrucât, în ALDE, fiecare membru îşi poate construi viitorul. Depinde doar de el acest lucru”, se mai arată în comunicat.

Fostul iubit al Oanei Zăvoranu mai menționează că decizia de a renunța la funcția de viceprima nu înseamnă că va abandona și dorința sa de cetăţean care vrea să vadă un Bucureşti mai bun pentru locuitorii săi.

”Voi demonstra de ceea ce sunt capabil prin proiectele pe care le voi realiza, iar cei ce doresc să mi se alăture, vor putea sa contribuie la materializarea lor”, și-a încheiat comunicatul de presă.

Întrebat la şedinţa de joi a Consiliului General în legătură cu trecutul său şi cu calităţile care îl recomandă pentru funcţia de viceprimar, Tudor Ionescu a refuzat să comenteze.

În 2014, a fost stagiar la Parlamentul European din partea PNL la cabinetul lui Cristian Buşoi. În prezent, este implicat în mai multe proiecte. Între altele, este instructor la un club de dresaj canin și manager la o firmă.

Presa a mai scris în ultima vreme că Tudor Ionescu ar fi vrut să candideze şi la alegerile locale din 2012, însă cariera politică i-a fost afectată după scandalul în care a fost implicat în perioada în care era împreună cu Oana Zăvoranu.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS