Confidenţialitate

Vicepreşedintele Societăţii Române de ATI cere măsuri mai ferme împotriva COVID

După anunțarea recordului de noi cazuri de covid înregistrate în ultimele 24 de ore, vicepreşedintele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă, profesorul Dorel Săndesc, face apel la autorități să fie mai ferme dar și mai coerente în impunerea restricțiilor și a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-COV 2.

Profesorul Dorel Săndesc spune că secțiile ATI sunt la limită în acest moment.

“Faptul că nu se intervine ferm de fiecare dată crează psihologic o reacţie. Lumea zice … a, dacă se tolerează, înseamnă că nu e chiar aşa de grav!  Se crează această neîncredere. Trebuie să se intervină ferm ” – spune profesorul Săndesc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepreşedintele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă crede că se impune realizarea și mai multor teste pentru depistarea sars cov 2.

“Consider că o măsură importantă trebuie să fie testarea, care e de natură să identifice persoanele pozitive rapid. Sunt pentru creşterea numărului de teste care să identifice virusul”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De miercuri până astăzi, au fost realizate 34.466 de teste.

Profesorul doctor Dorel Săndesc crede că niciun spital nu ar trebui să se opună înființării unor secții COVID pentru că răspândirea comunitară este mult prea amplă: “Ideea că avem spital non-covid este falsă. Pacienţii sunt peste tot, în spitale, unii sunt, inevitabil, pozitiv, şi atunci e spre binele spitalului să identifice zone COVID – ATI sau non ATI – în care să se pună pacienţii pozitivi, într-o zonă destinată, unde – desigur, regulile se respectă la cel mai înalt nivel, cu acele echipamente complexe de protecţie. Astfel, se  protejează şi personalul de infectare, iar numărul personalului infectat este foarte, foarte mic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.