Confidenţialitate

Vicepreședintele PSD, Mihai Chirica, nemulțumit de modul în care PSD este condus de Liviu Dragnea

Vicepreședintele PSD, Mihai Chirica (primarul Iașului) s-a arătat nemulțumit de modul în care Liviu Dragnea conduce în acest moment Partidul Social Democrat.

Mihai Chirica crede că este nevoie de un alt leadership şi de o schimbare în managementul politic, în condiţiile în care Liviu Dragnea a pus partidul în pericol prin acţiunile sale din ultima vreme, primarul referindu-se la criza provocată de ordonanțele de modificare a codurilor penale, care au scos în stradă sute de mii de români.

Întrebat dacă este mulţumit de modul în care Liviu Dragnea conduce PSD, primarul din Iaşi a spus la Digi 24 că nu, fiind şi motivul pentru care nu a tăcut zilele acestea.

”Sincer? Nu. Dacă aş fi fost mulţumit, aş fi tăcut şi aş fi înghiţit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership şi e nevoie de o schimbare în managementul politic”, a spus Mihai Chirica.

Mihai Chirica a evitat să spună cu subiect și predicat dacă Liviu Dragnea ar trebui să plece din fruntea partidului.

”A fost un bun lider de partid pentru că PSD a ajuns câştigător cu unele dintre cele mai mari rezultate pe care le-a obţinut din 92 încoace, lucru care nu poate fi şters, nu poate fi curăţat şi nu poate fi trecut cu vederea. Dar e nevoie de o schimbare de atitudine. Am spus, politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă sau cel puţin nu mai e valabilă în această fază a democraţiei româneşti. Oamenii nu mai gândesc la fel”.

Mihai Chirica a mai declarat că în aceste zile „este nevoie de o comunicare”, iar „nu toate faptele rele îi pot fi ataşate domnului Dragnea, în condiţiile în care oamenii din jurul domnului Dragnea nu pot fi de cea mai bună calitate”.

 

 

 

 

 

Primarul Iașului a mai spus că liderul PSD a pus în pericol Partidul Social Democrat prin acțiunile sale din ultima vreme, lucru demonstrat de cercetările sociologice.

Mihai Chirica mai crede că PSD se află în spatele protestului de la Palatul Cotroceni, în condiţiile în care se manifestă “în numele şi pentru partidul social-democraţilor”, aşa cum şi în Piaţa Victoriei au protestat oameni din partide politice.

Întrebat dacă contramanifestaţia de la Bucureşti este organizată de PSD, Mihai Chirica a spus: „Cred că da, atât timp cât se manifestă în numele şi pentru PSD sunt convins că trebuie să fie membri de partid ai PSD, organizaţi de către PSD şi este şi normal să fie aşa. Aşa cum şi în partea cealaltă au fost şi oameni din partide politice”.

 

 

 

Liderul PSD Iași, Mihai Chirica, a criticat vehement conducerea PSD după ce Guvernul a adoptat ordonanța 13, care a scos în stradă sute de mii de români.

S-a discutat inclusiv excluderea sa din partid, însă membrii PSD Iași au votat vineri împotriva unei astfel de decizii.