Vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei va fi propus astazi judecatorilor pentru arestare preventiva

Procurorii DNA l-au reținut aseară pe Claudiu Dumbrăveanu pentru fapte de corupție. În acelați dosar au mai fost reținuți un director Enel Muntenia dar și un om de afaceri.

Procurorii DNA vorbesc de acuzații de luare și dare de mită. Totul a pornit după ce anul trecut ANRE a descoperit că societatea ENEL a dublat taxarea certificatelor verzi către consumatori în 2012. Astfel facturile clienților erau umflate artificial.

Vicepreședintele ANRE Claudiu Dumbrăveanu l-a anunțat pe directorul ENEL Muntenia, Florin Gugu, că societatea este pasibilă de sancțiuni și că ar trebui să reducă tarifele de furnizare a energiei cu 6%.

Dumbrăveanu i-ar fi spus directorului ENEL că poate scăpa compania de sancțiuni dacă încheie contracte de lucrări cu firma ElectroAlfa. Unul dintre administratorii firmei este afaceristul Gheorghe Ciubotaru, iar în trecut aici a lucrat și oficialul ANRE.

Într-un final ElectroAlfa a primit două contracte în valoare de peste 400.000 de lei.

Iar Enel Muntenia, prin intervenția lui Claudiu Dumbrăveanu de la Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei, a redus tarifele cu 1,3%, în loc de 6 procente – compania a economisit astfel 2,5 milioane de euro. Ulterior oficialul ANRE a continuat să ofere sprijin Enel și în alte situații în baza înțelegerii.

În replică Enel a spus că nu a primit nicio informare oficială din partea autorităților, însă dacă va fi solicitată va colabora cu acestea pentru clarificarea aspectelor.