Confidenţialitate

Vicepreședintele Malawi și alte 9 persoane au murit într-un accident de avion

Avionul prăbușit luni seara în care se afla și vicepreședintele Malawi a fost găsit marți și s-a constatat că nu există supraviețuitori, scrie BBC. Saulos Chilima și alte nouă persoane zburau în țară luni, când aeronava lor – un avion militar – a dispărut de pe radare.

Epava avionului militar care îl transporta pe vicepreședintele Saulos Chilima a fost localizată într-o zonă muntoasă din nordul țării, după căutări care au durat mai mult de o zi. Nu au existat supraviețuitori ai accidentului, a declarat președintele malawian Lazarus Chakwera într-o intervenție în direct la televiziunea de stat.

Sute de soldați, ofițeri de poliție și pădurari au căutat avionul care transporta și o fostă primă doamnă, după ce acesta a dispărut luni dimineață, în timp ce efectua un zbor de 45 de minute din capitala națiunii sud-africane, Lilongwe, către orașul Mzuzu, situat la aproximativ 370 de kilometri spre nord.

Controlorii de trafic aerian au transmis pilotului avionului să nu încerce o aterizare pe aeroportul din Mzuzu din cauza vremii nefavorabile și a vizibilității reduse și i-au cerut să se întoarcă spre Lilongwe, a declarat Chakwera. Controlul traficului aerian a pierdut apoi contactul cu aeronava și aceasta a dispărut de pe radar, a spus el.

La bord se aflau șapte pasageri și trei membri ai echipajului militar. Președintele a descris aeronava ca fiind un avion mic, cu elice, operat de forțele armate malawiene. Numărul de coadă pe care l-a furnizat arată că este un avion cu două elice de tip Dornier 228, care a fost livrat armatei malawiene în 1988, potrivit site-ului ch-aviation, care urmărește informațiile despre aeronave, scrie Associated Press.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Accidentul de muncă de la Hașag. Al doilea bărbat care a căzut în bazinul de canalizare a murit în urma unui stop cardio-respirator neresuscitabil | AUDIO