Vicepremierul Marcel Ciolacu confirmă: vor fi schimbări în privința pilonului II de pensii

Aflat la Neptun, vicepremierul Marcel Ciolacu a spus că nu se desființează pilonul II de pensii, dar vor fi unele schimbări.

Aceste schimbările nu sunt determinate de faptul că statul nu are bani pentru pensii – a precizat Marcel Ciolacu.

El susține că guvernul va lua o decizie, după ce se va consulta cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară și cu cei de la Ministerul Finanțelor.

” În ceea ce privește pilonul II de pensii, nu Guvernul României a pornit această discuție și nu dintr-un interes că nu avem suficienți bani. Pilonul II de pensii a plecat de la ASF. Din cifre, le-au ieșit anumite concluzii. Există anumite cifre care ne îngrijorează în ceea ce-i privește pe viitorii pensionari care au accesat pilonul II de pensii. Nu este luată o decizie în ceea ce privește pilonul II de pensii. Sub nicio formă nu există desființarea pilonului II de pensii. Decizia politică și decizia guvernului României va fi o decizie în ceea ce privește cum este mai bine pentru cetățenii României”, a spus Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unor surse, guvernul ar urma să aprobe, peste două săptămâni, o ordonanță de urgență care prevede că va fi diminuată contribuția la fondurile de pensii private obligatorii.

Vicepremierul Marcel Ciolacu ne asigură că totul se va face în mod transparent și că nu se vor lua bani din pilonul II și se mută în pilonul I.

”Nu se va lua o decizie peste noapte, se va lua o decizie transparentă, cu cifrele pe masă și cu totul explicat ca la carte. În momentul acesta, se consultă cei de la Finanțe și cu ASF. Nu se iau bani din pilonul II și se mută în pilonul I, este exclus așa ceva”, a spus vicepremierul Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, Marcel Ciolacu a precizat că va fi o rectificare bugetară pozitivă, iar guvernul o va aproba pe 20 septembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS