Confidenţialitate

Vicepremierul Kelemen Hunor, despre Avocatul Poporului: Nu văd motivele pentru care trebuie să ne grăbim cu schimbarea Renatei Weber

Vicepremierul Kelemen Hunor susține că UDMR nu a votat instalarea Renatei Weber în funcţia de Avocat al Poporului, însă nu susține o revocare grăbită a acesteia.

“Dacă raportul va spune că a greşit doamna Weber, atunci sigur că va fi schimbată prin votul Parlamentului (…) Eu nu am văzut raportul, nu pot să spun altceva decât am spus acum o săptămână: noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcţie, dar nu văd motivele pentru care în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea ei. Trebuie să vedem raportul pregătit de comisiile juridice. Eu nu fac parte din acea comisie, nu pregătesc raportul, dacă raportul va spune că a greşit doamna Weber atuncea sigur că va fi schimbată prin votul Parlamentului. Mai mult în acest moment nu pot să vă spun”, a declarat liderul maghiar, miercuri seară, la Digi24.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea Avocatului Poporului, Kelemen Hunor a răspuns că Renate Weber a stârnit mulţumirea unora şi nemulţumirea altora.

“Este menirea Avocatului Poporului, este atributul Avocatului Poporului să atace ordonanţe de urgenţă dacă crede că este cazul. Nu voi discuta politic aceste aspecte”, a adăugat vicepremierul.

FOTO: Facebook.com/kelemenhunor.rmdsz