Viața de până acum a Papei Francisc

Noul Suveran Pontif s-a născut în Argentina, într-o familie de imigranți italieni

Papa Francisc este primul papă din America, primul iezuit şi primul din afara Europei în ultimii 1.300 de ani.

Are 76 de ani, s-a născut în Argentina, într-o familie de imigranţi italieni.

Și-a luat diploma de tehnician chimist, însă la scurt timp după absolvire a ales haina preoţească. Între altele a studiat literatura și psihologia.

S-a făcut remarcat prin poziţiile sale teologice conservatoare.

A condamnat avortul, eutanasia şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex, deşi spune că homosexualii trebuie respectaţi ca toţi ceilalţi oameni. A militat pentru ajutarea săracilor.

Odată ajuns cardinal, în 2001, a încercat să-i convingă pe credincioși să nu mai cheltuiască banii pentru călătoriile la Roma și să-i doneze celor nevoieașilor. În calitate de cardinal, a locuit într-un apartament modest, a renunțat la limuzină în favoarea transportului în comun și și-a gătit singur. Deşi se bucură de o stare de sănătate bună, Bergoglio suferă de probleme respiratorii, după ce i-a fost înlăturat un plămân într-o intervenţie chirurgicală. Despre noul suveran se mai știe că este un microbist înflăcărat, un suporter declarat al clubului argentinian de fotbal San Lorenzo de Almagro şi mare iubitor de tango.Bergoglio a primit în dar mai multe tricouri ale clubului cu semnăturile jucătorilor. De altfel la aflarea veștii echipa e mândră că primul papă sud-american este membru al San Lorenzo. În plus, clubul a publicat o fotografie a carnetului de suporter al noului papă Francisc, în care se poate vedea şi numărul legitimaţiei.