Veteranii de război vor fi scutiți în continuare de plata taxelor și impozitelor locale

Atac dur al premierului Dacian Cioloș la adresa social-democraților, după ce PSD a amenințat executivul cu moțiune de cenzură. Totul a pornit de la recentele modificări din Codul Fiscal privind scutirea de la plata impozitelor locale a veteranilor de război.

Dacian Cioloș afirmă, într-un interviu pentru Mediafax, că „nu are nevoie de domnul Dragnea ca să știe ce înseamnă respectul pentru veterani”.

De la 1 iulie, veteranii au început să primească somații de la administrațiiile fiscale prin care sunt înștiințați că trebuie să plătească impozite pentru casă, terenuri și mașini.

Însă, Guvernul, prin vocea purtătorului de cuvânt, Liviu Iolu, transmite că veteranii vor fi în continuare scutiţi de la plata taxelor şi impozitelor locale. Singura modificare făcute în Codul Fiscal prevede că această scutire NU se mai aplică pentru bunurile comune, ci doar pentru bunurile deţinute de veterani:

Cu toate acestea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că ”dacă acest guvern nu va şti să-şi cenzureze dispreţul, îl va cenzura PSD prin moţiune”.

În replică, premierul Dacian Cioloș s-a declarat surprins că este amenințat cu moțiunea pentru unele prevederi din Codul Fiscal, ”un cod care a fost gândit, redactat și votat chiar de partidul care lansează aceste amenințări”. Executivul va modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul Fiscal pentru a corecta regimul facilităţilor pentru veterani, a adăugat prim-ministrul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS