Confidenţialitate

Vești noi despre veverițele din parcul municipal din Bistrița

La sfârșitul sezonului trecut, înaainte să intre Deşteptarea în vacanță, erau 6 veverițe.
Ce s-a întâmplat cu 4 din cele 6? După cum scrie agenţia de ştiri Agerpres, “au plecat”. Acum, cele două veverițe din parcul municipal din Bistrița, care de patru luni stau într-o volieră montată de primărie, vor avea în curând un adăpost mai mare, care să respecte normele impuse de lege.

Primăria Bistrița a fost somată de Garda de Mediu ca până la finalul acestei luni să ia o decizie în privința veverițelor din parcul municipal. Acestea ar trebuie fie a să fie eliberate sau predate unei grădini zoologice, fie să primească o volieră mai mare, care să respecte normele. În cazul în care nu se va lua nicio măsură, primăria ar putea fi amendată de Garda de Mediu cu 50.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat vineri pentru AGERPRES că la această dată se efectuează lucrări de extindere a volierei, la recomandarea Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, lucrările fiind suportate din bugetul Direcției de Servicii Publice (DSP).

Potrivit lui Ruști, cei care efectuează lucrările sunt angajații primăriei, însă nu a putut preciza cât vor costa acestea, având în vedere că primarul, viceprimarul care răspunde de DSP și șeful acestei direcții sunt plecați în aceste zile într-o delegație în străinătate.

Primăria Bistrița a cheltuit pentru acest proiect, la început, aproximativ 20.000 lei: peste 17.000 lei pentru construcția volierei și 2.700 lei pentru achiziționarea veverițelor. La aceste sume se adaugă 500 lei lună de lună pentru pet-shop-ul care are grijă de micile animale.

FOTO: Mariana Manolea