Versuri scrise de John Lennon, o scrisoare a lui Kurt Cobain şi un pian al cântăreţei Lady Gaga, scoase la licitaţie

Versuri scrise de John Lennon, primul pian al cântăreţei Lady Gaga şi o scrisoare în care rockerul Kurt Cobain, foarte supărat, vorbea despre posibilitatea destrămării trupei Nirvana, în urma unui articol deloc elogios apărut într-o revistă americană, se află printre obiectele care vor fi puse în vânzare la o licitaţie, la New York, informează Reuters.

Câteva sute de obiecte care au aparţinut unor staruri rock şi pop-rock, de la chitare şi seturi de tobe şi până la costume de scenă şi scrisori primite de la admiratori, vor fi puse în vânzare de casa de licitaţii Julien’s Auctions, pe 21 mai, la New York.

Versurile scrise de John Lennon – şi notiţe adiacente – pentru cântecul ”Being for the Benefit of Mr. Kite!”, inclus pe albumul ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, lansat de trupa The Beatles în 1967, au fost estimate la un preţ cuprins între 300.000 şi 500.000 de dolari.

Un alt obiect de valoare este o scrisoare expediată de Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, lui David Geffen, directorul unei case de discuri celebre, în care Cobain îşi exprima supărarea după ce revista Vanity Fair a publicat în 1992 un articol în care afirma că rockerul şi soţia lui, Courtney Love, au consumat droguri, în timp ce ea era însărcinată.

Scrisoarea a fost estimată în intervalul 20.000 – 30.000 de dolari, însă specialiştii spun ca documentul poate să atingă un preţ de peste 100.000 de dolari. 

Kurt Cobain s-a sinucis în 1994, iar Nirvana s-a destrămat. Rockerul american are în continuare numeroşi fani în lumea întreagă, la peste 20 de ani de la moartea sa.

Un alt obiect important ce va fi pus în vânzare este primul pian al cântăreţei americane Lady Gaga, cu ajutorul căreia a compus primul ei cântec, la vârsta de 5 ani. Instrumentul muzical are un preţ estimativ cuprins între 100.000 şi 200.000 de dolari. O parte din preţul de vânzare va fi donată fundaţiei de caritate înfiinţată de artista americană – Born This Way Foundation.

O jachetă a solistului trupei Queen, Freddie Mercury, în timpul turneului ”Magic Tour” din 1986, va fi pusă de asemenea în vânzare la aceeaşi licitaţie şi are un preţ estimativ cuprins întrer 60.000 şi 80.000 de dolari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS