Pianul la care Lady Gaga a cântat în copilărie, scos la licitaţie

Pianul la care Lady Gaga a cântat în copilărie, a cărui valoare este estimată la 200.000 de dolari, va fi pus în vânzare la o licitaţie organizată de casa Julien’s Auctions în luna mai, informează AFP.

Lady Gaga avea vârsta de 5 ani atunci când a compus primul ei cântec, pe un pian cumpărat de bunicii ei.

Instrumentul muzical este pus în vânzare de casa Julien’s Auctions la licitaţia ”Music Icons”, care va avea loc la Hard Rock Cafe din New York, pe 21 mai.

O parte din preţul final de vânzare al pianului va fi donată în beneficiul Born This Way Foundation, fundaţia de caritate înfiinţată de Lady Gaga în 2012, pentru ajutorarea adolescenţilor. Fundaţia promovează şi alte cauze, precum lupta contra agresiunilor şi intimidărilor din şcoală, a pierderii respectului de sine din cauza aspectului fizic, promovând totodată acceptarea şi toleranţa.

Pianul a făcut parte din expoziţia ”Women Who Rock”, prezentată în perioada 2011-2012, la Rock and Roll Hall of Fame and Museum din oraşul Cleveland.

Bunicii parterni ai cântăreţei Lady Gaga au cumpărat acel pian cu 780 de dolari, în 1966, şi l-au oferit părinţilor artistei. Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, a început să ia lecţii de pian la vârsta de 4 ani şi a compus primul ei cântec, ”Dollar Bills”, un an mai târziu. Cântecul ei a avut ca principală sursă de inspiraţie single-ul ”Money” al trupei Pink Floyd.

Atunci când a împlinit vârsta de 13 ani, părinţii ei i-au cumpărat un pian nou.

La aceeaşi licitaţie vor fi puse în vânzare şi 85 de obiecte personale ale cântăreţului american Elvis Presley, inclusiv modelul 1969 Gibson Dove, pe care tatăl cântăreţului l-a creat pentru acesta. Chitara a fost donată unui fan al ”regelui rock’n’roll-ului”, la un concert, în 1975. Instrumentul a fost estimat la un preţ cuprins între 200.000 şi 300.000 de dolari.

Obiecte aparţinând chitaristului Stevie Ray Vaughn, rockerului Kurt Cobain, membrilor trupei The Beatles, cântăreţului country Johnny Cash, megastarului Michael Jackson şi altor legende ale industriei muzicale vor fi incluse în această licitaţie.