Confidenţialitate

Verificări la metroul din Bruxelles în urma a 2 mailuri scrise în rusă care conțineau amenințări în privința unei explozii | AUDIO

Poliția a efectuat verificări la metroul din Bruxelles, după ce două e-mailuri scrise în rusă lansau amenințarea că o explozie se va produce astăzi. Cele două mesaje au fost primite de Comisia Europeană. Serviciile de securitate au stabilit că amenințarea nu se confirmă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un bărbat a contactat recent instituția europeană de două ori prin e-mail. Primul său mesaj, din 16 februarie, nu conținea nimic alarmant, dar cel de-al doilea trimis pe 3 martie a fost în mod clar un mesaj amenințător: „Pe măsură ce UE își continuă politica agresivă, aș dori să avertizez despre începutul atacurilor teroriste masive pe teritoriul Uniunii” – scria bărbatul.

A amenințat că o bombă va exploda la metrou pe 8 martie și că ar urma alte atacuri pentru „eliminarea comunității LGBT și a altor minorități”, dar și împotriva șefilor de stat și de guvern.

Cotidianul belgian Le Soir anunță că Parchetul din Bruxelles a deschis o anchetă, Centrul de Criză monitorizează situația, iar poliția feroviară a efectuat verificări în metrou în timpul nopții. Patrulele sunt întărite.

În prezent, nu sunt necesare măsuri suplimentare, au decis autoritățile din Bruxelles.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Autoritățile ar putea cumpăra propriul avion pentru deplasări „dacă sunt costuri mai mici pe termen mediu și lung”, spune Adrian Câciu | AUDIO