Confidenţialitate

Veniturile Canalului de Suez, la un nivel record

Veniturile Canalului de Suez au crescut până la nivelul record de 5,8 de miliarde de dolari în anul fiscal 2020/2021, de la 5,7 de miliarde de dolari în anul precedent, potrivit Reuters.

Autoritatea care administrează Canalul Suez a precizat că, în pofida eșuării cargobotului Ever Given, în luna martie, veniturile în primele şase luni ale acestui an au crescut la aproximativ 3 miliarde de dolari, comparativ cu 2,7 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut,

Timp de şase zile, comerţul mondial a fost perturbat de acest incident.

Nava a obţinut permisiunea de a părăsi canalul la începutul acestei luni, după ce Autoritatea a ajuns la un acord cu proprietarul şi asigurătorii.

După incident, autoritatea canalului a accelerat un plan de lărgire şi de adâncire a celei mai sudice secţiuni a canalului, unde a avut loc eşuarea, şi prelungirea unei a doua rute către nord, care a fost construită în 2015.

Numărul de nave care au trecut prin Canalul Suez a crescut în prima jumătate a anului 2021 la 9.763, comparativ cu 9.546 de vase în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit autorităţii canalului.

Aproximativ 15% din traficul mondial de transport maritim trece prin Canalul Suez, cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa şi Asia. Canalul este o sursă importantă de valută pentru Egipt.