Confidenţialitate

Venezuela : Guaido cheamă cetăţenii din nou pe străzi, pentru înlăturarea lui Maduro

Situație incerta in Venezuela : liderul opoziţiei, Juan Guaido, a cerut cetăţenilor sa iasa din nou pe străzi, sustinind ca armata a luat decizia corectă și începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De cealalta parte, Administraţia Maduro a transmis că a blocat şi destructurat un mic grup militar trădător care pregătea o lovitură de stat de amploare limitată.

Focuri de armă au fost auzite la mitingul condus de liderul opoziției în afara bazei aeriene La Carlota din Caracas. Potrivit unui martor citat de Reuters, militarii care îl insotesc pe Guaido au schimbat focuri cu soldații care îl sprijină pe Maduro.
El Mundo a publicat imagini cu confruntările din apropierea bazei militare.
Mai multe organizatii neguvernamentale din Venezuela acuză puterea că a tăiat accesul la internet.

Preşedinţia Statelor Unite ale Americii a anunţat că “monitorizează situaţia din Venezuela”. Iar Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat că astăzi se marchează o zi istorică pentru revenirea la democrație în Venezuela.
Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, fiind recunoscut de Statele Unite si numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România. De cealalta parte, Rusia, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.