Confidenţialitate

Vela: Lucrările de reparaţii în urma inundaţiilor din anii anteriori nu au fost de cea mai bună calitate

Comentând urmările inundațiilor din Valea Jiului, ministrul de Interne susține că “proiectele cu finanţare europeană pentru amenajarea hidrografică a zonei au fost neglijate ani de zile de către guvernele PSD şi că acestea vor trebui demarate în cel mai scurt timp. Totodată, lucrările de reparaţii pe fonduri guvernamentale făcute în unele localităţi de pe cursul Jiului, în urma inundaţiilor din anii anteriori, nu au fost de cea mai bună calitate. Am asigurat cetăţenii că nu sunt singuri şi vor avea din partea actualului Guvern tot sprijinul de care au nevoie pentru ca viaţa lor să revină la normal”.

”Am stabilit cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în gestionarea drumurilor naţionale şi a situaţiilor de urgenţă ca să evalueze riscurile, să menţină siguranţa traficului şi să intervină pentru protejarea oamenilor, a bunurilor şi a infrastructurii din aceste zone. Le-am cerut să rămână în teren până la înlăturarea totală a efectelor inundaţiilor şi să transmită de îndată dacă au nevoie de sprijin suplimentar în intervenţiile lor”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Jiul de Vest s-a revărsat, vineri, orașele Lupeni şi Uricani fiind cele mai afectate de viitură, unde sute de gospodării au fost inundate.