Confidenţialitate

”Vedere din spital” este noua campanie a Poliției Române de conștientizare a riscului vitezei excesive | AUDIO

Un pat de spital a fost amplasat într-o benzinărie de pe Autostrada Soarelui, pentru a-i conștientiza pe șoferi că vederea din vacanță se poate transforma într-o fracțiune de secundă într-o vedere din spital.

Cele mai multe accidente, de multe ori mortale, se întâmplă pe perioada vacanțelor de vară, în lunile iulie-august, arată statisticile.

”Principala cauză de producere a accidentelor este viteza. Totodată este și o cauză concurentă în majoritatea accidentelor pentru că amplifică gravitatea urmărilor”.

Spune, comisarul-şef de poliţie Grigore George. Campania are scopul de a-i face pe șoferi să înțeleagă că o cazare spectaculoasă la mare, spre care se îndreaptă în mare viteză, se poate transforma într-o vedere din spital. Recent, Ministerul de Interne a anunțat că lucrează la un proiect prin care pedepsele pentru șoferi cresc. În lege va fi apărea și termenul de conducere agresivă.

”Folosirea excesivă a sistemului optic sau a claxonului pentru a determina participanții la trafic să elibereze banda de deplasare. Deplasarea la o distanță foarte mică reprezintă comportament agresiv”.

Pe lângă materialele informative, polițiștii vor plasa anunțuri cu false cu oferte de cazare foarte ieftine dar care, odată accesate, vor duce la site-ul campaniei, vederedinspital.ro.  Campania se va încheia la finalul lunii septembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucia Ciocârlie Haranguș