Vatican: Au fost expuse veștmintele viitorului Papă

Casa Gammarelli, care îmbracă papii încă din secolul al 18-lea, a pregătit deja trei ţinute complete, de mărimi diferite

Cele trei rânduri de haine – confecţionate pentru a corespunde mărimilor ‘mică’, ‘medie’ şi ‘mare’ – sunt expuse în vitrina discretului atelier Gammarelli de pe strada Santa Chiara, la doi paşi de Panteon.

‘Veşmintele ecleziastice albe, din lână, sunt asortate cu o pelerină din catifea roşie, bordată cu blană albă, pentru că suntem încă în sezonul de iarnă, o etolă, pantofi roşii şi o glugă’, a explicat Lorenzo Gammarelli, unul dintre administratorii prestigioasei case.

Cea mai mare provocare a fost fabricarea pantofilor, pentru că viitorul papă nu va putea să încalţe o pereche care nu-i vine; de aceea s-au făcut încălțări pentru toate mărimile posibile.

Din 1793 încoace, familia Gammarelli a lucrat pentru toţi suveranii pontifi, cu excepţia lui Pius al XII-lea, care şi-a ales un croitor din familia sa.

Benedict al 16-lea a părăsit Sfântul Scaun joia trecută, retrângându-se pentru două luni la Castelul Gandolfo, aflat lângă Roma.