Confidenţialitate

Vaslui: Vaccinarea anti-COVID nu are legătură cu decesul bărbatului de 35 de ani, transmite DSP

Moartea unui bărbat de 35 de ani din județul Vaslui, survenită la 48 de ore după efectuarea rapelului anti-COVID nu are legătură cu vaccinarea. Este concluzia la care a ajuns Direcția de Sănătate Publică Vaslui, care s-a autosesizat în acest caz.

Bărbatul a făcut rapelul cu vaccinul Pfizer pe 19 martie, chiar la centrul de dializă din Vaslui, unde era programat în aceeași zi pentru dializă.

După vaccin, a fost monitorizat și nu a avut nicio reacție adversă, după care a urmat ședința de dializă. El suferea de mai multe afecțiuni, inclusiv de insuficiență renală, și făcea dializă periodic.

A plecat acasă fără probleme, dar după două zile i s-a făcit rău în timp ce era acasă, iar soția sa a chemat salvarea. Era în stop cardio-respirator când a ajuns ambulanța, iar medicii de pe salvare au reușit să-l resusciteze.

Bărbatul a fost dus imediat la Spitalul Județean Vaslui, dar un nou stop cardio-respirator i-a fost de data aceasta fatal.

De altfel, analizele făcute în urgențe au arătat că tulburarea de ritm care a dus la stopul cardiorespirator a fost declanșată de o hiperpotasemie.

După ce au analizat toate datele, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Vaslui spun că evoluția pacientului cu multiple comorbidități nu poate fi pusă în legătură cu vaccinarea anti-COVID.