VASLUI: Șefii de la Protecția Copilului și-au mărit salariile și nu mai sunt bani pentru copiii orfani

Peste 1500 de asistenți maternali care au grijă de orfanii din județ nu și-au primit banii de câteva zile. Șefii Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui și-au mărit atât de mult salariile încât au golit deja bugetul și nu mai au bani pentru hrana copiilor din centrele de plasament.

Angajatii Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui, cel mai mare angajator din județ, nu și-au primit salariile de câteva zile, iar perspectiva este sumbră.

Autoritățile locale ridică neputincioase din umeri și susțin că nu se pot face nimic din moment ce Guvernul este direct responsabil de finanțarea sistemului de protecție a copilului. Instituția a rămas fără bani pentru plata salariilor și a serviciilor către diverși furnizori.

Ioan Buruiană este director general adjunct la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui. Are cel mai mare salariu din instituţie – 10.200 de lei brut. Ceilalţi şefi iau şi ei aproape 10.000 de lei de când cu legea salarizării.

Consiliul Judeţean a aprobat hotărârea, dar nimeni nu s-a gândit că nu mai rămân bani şi pentru mâncarea copiilor orfani. În plus, s-au adunat până acum datorii de 30 de milioane de lei.

Discrepanţa în sistemul de protecţie socială, unde oricum există prea puţini asistenţi maternali, este uriaşă.

Îngrijitorii, aflaţi în subordinea Ministerului Muncii sunt plătiţi din bugetul de stat şi nu beneficiază de nicio mărire.

O femeie, care îngrijeşte acasă 3 copii cu handicap, primeşte 1.500 de lei net plus 600 de lei pensie pentru fiecare minor. Acum și acesti bani vin cu intarziere

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS