Confidenţialitate

VASLUI: Protest din cauza unui drum plin de gropi

Disperați din cauza stării jalnice a unui drum, peste 200 de șoferi din Vaslui protestează de câteva zile.

Tot în semn de protest, câţiva tineri au adus pește si l-au aruncat în bălţile formate în craterele din asfalt după care s-au apucat de pescuit – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

200 de oameni din localitățile Tăcuta şi Rediu Galian au parcurs o porţiune din Drumul Judeţean 247 cu 10 km/h, în vuietul claxoanelor, în semn de protest.

Localnicii spun că, de mai bine de zece ani, autoritățile le promit că rezolvă situația, dar drumul se degradează de la o zi la alta.

Șoferii care au ieşit în stradă spun că s-au săturat să-şi distrugă maşinile pe şoseaua plină de cratere.

Protestatarii mai susțin că autoritățile i-au amenințat că trimit jandarmii în zonă în cazul în care continuă să protestul.

Protestele au început săptămâna trecută, când mai mulţi tineri s-au apucat să pescuiască în bălţile din mijlocul drumului.

Imaginile au ajuns şi sub ochii autorităţilor.

Iar în ziua următoare, în zona au fost trimise echipe de muncitori, care au făcut şanţuri de scurgere şi au astupat gropile mari cu piatră.

Eduard Popica, prefectul judeţului Vaslui a declarat ca a fost semnat contractul de finanţare şi urmează ca lucrarea să fie scoasa la licitaţie.

Autorităţile preconizează că lucrările de asfaltare ar putea începe în luna august.