VASLUI: Primul deces din cauza rujeolei

Autoritățile sanitare din Vaslui sunt în alertă, după ce un bebeluş de cinci luni a murit după ce a fost diagnosticat cu rujeolă. Alte două cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate deja, iar pentru 17 sunt suspiciuni și se așteaptă rezultatele.

Este primul deces înregistrat la nivelul judeţului din cauza rujeolei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu, au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire la un băiat de şapte luni şi la unul în vârstă de un an, ambii din mediul rural.

În toate cazurile este vorba despre copii neimunizaţi din cauză că nu au împlinit vârsta pentru administrarea vaccinului.

Pe lângă cele trei cazuri confirmate în urma analizelor de laborator, mai sunt 17 suspiciuni de boală la copii. Un număr de zece probe au fost trimise deja la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, pentru diagnostic de laborator, iar în şapte cazuri urmează să fie recoltate probele.

La nivelul Spitalului de Urgenţă Vaslui au fost luate măsuri de izolare a cazurilor de rujeolă sau de suspiciune de boală. La această dată, în Secţia de Boli Infecţioase a unitatii sanitare sunt 13 copii internaţi, iar alte câteva cazuri fost trimise la spitale din judeţul Iaşi.

Acesta este al 26-lea deces cauzat de rujeolă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS