VASLUI: Peste 1.200 de recipiente din sticla de 750 mililitri, impartite la biserica ctitorita de Stefan cel Mare

Credincioşii din municipiul Vaslui care au dorit să ia agheasmă de la Biserica ‘Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul’ au primit apa sfinţită îmbuteliată în recipiente din sticlă fumurie, folosite de regulă pentru vin.

Agheasma Mare de Bobotează a fost împărţită, marţi, credincioşilor la biserica ctitorită de Ştefan cel Mare, din Vaslui, în peste 1.200 de recipiente din sticlă, de 750 mililitri, cu o fotografie a lăcaşului de cult pe etichetă, după ce apa a fost sfinţită de preotul paroh în vase mari din plastic.

Puse pe mai multe mese aşezate în formă de cruce, cele peste 1.200 de sticle cu apă sfinţită aveau chiar şi etichetă personalizată cu numele lăcaşului de cult, o fotografie a bisericii şi denumirea conţinutului recipientului, respectiv ‘AGHEASMĂ MARE’.

Înainte de a fi împărţită, apa a fost sfinţită de către preotul paroh al bisericii, Constantin Mogoş, în vase mari din plastic, după care a fost îmbuteliată în respectivele sticle de vin.

‘Am încercat să simplificăm pentru oameni cu aceste sticle, pentru a nu mai sta în frig şi vânt, să poată lua mai repede agheasma. În plus, apa sfinţită se păstrează şi mai bine şi este mult mai comod pentru creştini. Noi am comandat sticlele la o firmă din Cluj, nu ştim că s-ar folosi pentru vin. Erau mai multe modele, însă am ales un recipient din sticlă nu prea mare şi de culoare mai închisă’, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX preotul paroh al Bisericii ‘Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul’ Vaslui, Constantin Mogoş.

Distribuirea sticlelor cu agheasmă s-a făcut sub supravegherea poliţiştilor locali, însă fără ca credincioşii să stea mai mult de zece minute la rând.