Confidenţialitate

Vaslui nu are încă președinte de Consiliu Județean. PSD și PNL au cerut renumărarea voturilor | AUDIO

Județul Vaslui nu are încă un președinte de consiliu județean. Deși funcția a fost câștigată de Dumitru Buzatu de la PSD, voturile nu sunt bătute în cuie, după ce, atât social-democrații, cât și Partidul Național Liberal au cerut ca voturile nule să fie renumărate.

Între Buzatu și următorul clasat, Marius Arcăleanu (PNL), este o diferență de circa 3.000 de voturi, iar partidele susțin că mai multe voturi valabile pentru candidații lor ar fi fost declarate nule.

O diferență mică între PSD și PNL este și la Consiliul Județean, unde social-democrații nu ar avea o majoritate convenabilă. Nemulțumite de rezultat, dar și de faptul că sunt multe buletine de vot nule, ambele partide au cerut ca voturile declarate nule să fie renumărate.

Ambele partide au contestat la Biroul Electoral Județean rezultatele votului pentru Consiliul Județean și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, iar ambele contestații au fost admise.

Social democrații susțin în contestație că la mai multe secții de votare din județ s-au descoperit voturi pentru Dumitru Buzatu care ar fi fost trecute la voturile nule, iar numărul acestora este citez “exagerat de mare”.

În contestație se mai arată că mulți alegători au reclamat că ștampila pusă de ei pe bletinul de vot abia se vedea din cauza tușului foarte slab sau că, după ce au votat, au constatat că tușul a trecut prin foaie ori s-a imprimat pe partea cealaltă. Cam aceleași nereguli au fost semnalate și de PNL, care spune că la mai multe secții s-au apreciat în mod eronat voturi valabil exprimate ca fiind nule.

Contestațiile au fost admise la limită în Biroul Electoral Județean, la un vot diferență. Totuși, decizia BEJ nu este definitivă, dar dacă nu va fi contestată, se va relua procedura numărării tuturor voturilor nule eprimate pentru Consiliul Județean și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Valsui.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader