Vaslui – Datornici executati silit din cauza datoriilor la caldura (AUDIO)

Peste 100 de familii din Vaslui sunt executate silit din cauza că nu și-au plătit deloc facturile pentru agentul termic în ultimii trei ani, motiv pentru care au fost acționate în judecată.

Aproximativ un sfert dintre abonații societății Termprod Vaslui figurează cu datorii la plata facturilor pentru agentul termic furnizat în sistem centralizat, în ultimii trei ani.

Inițial datornicii au primit somații și notificări prin care erau chemați sa-și achite debitele restante sau să le eșaloneze.

Persoanele care nu au luat în calcul plata eșalonată a restanțelor au fost trimise în judecată pentru recuperarea debitelor. Aproximativ 100 de abonați care au în medie datorii de peste 4000 de lei fiecare urmează să fie executați silit. Oamenii au venituri prea mici și din această cauză nu au putut să își achite datoriile la întreținere.

Costul de producere al agentului termic în orașul Vaslui este de 474 lei/gigacalorie din care populația plătește doar 180 de lei, restul fiind subvenționat din bugetul local.