Vasile Blaga, trimis în judecată în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Vasile Blaga, fostul copreşedinte al PNL și fost președinte PDL.

El este bănuit de trafic de influenţă, într-un dosar în care mai sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Cauza se va judeca la instanța supremă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Vasile Blaga ar fi primit în patru rânduri, prin interpus, suma de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar.

El se află acum sub control judiciar și se declară nevinovat.

Pe 1 noiembrie, DNA Ploieşti a instituit sechestru asigurator pe bunuri în valoarea de 700.000 de euro din averea fostului lider de partid.

Gheorghe Ştefan l-ar fi informat pe Blaga că voiasă obţină bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii naţionale din domeniul energiei.  Societatea ar fi încheiat mai multe contracte pentru servicii şi produse IT, prin licitaţii trucate, cu firma lui Horaţiu Berdilă.

Acesta, la rândul său, ar fi transferat PDL-ului între 10 şi 25% din valoarea fiecărei înțelegeri comerciale.

Gheorghe Ştefan ar fi încasat aproximativ 25 de milioane de lei.

“Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la suspectul Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă,a reprezentat consfinţirea înţelegerii anterioare”, au scris procurorii DNA Ploieşti în ordonanţa prin care a început urmărirea penală.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS