Confidenţialitate

Vasile Bănescu: Preotul de la Mănăstirea Durău nu ar trebui să mai predice un timp

Preotul de la Mănăstirea Durău, care a spus recent că vaccinul este otravă, nu ar trebui să mai predice un timp în Biserică – a spus la Europa FM purtătorul de cuvânt al patriarhiei, Vasile Bănescu.

El a subliniat că preoții care au transmis mesaje antivacciniste trebuie să fie sancționați de centrele eparhiale de care aparțin.

Sancțiunile pot merge de la o simplă mustrare până la interzicerea de a mai sluji în Biserică.

“Centrele Eparhiale de care aparțin aceste personaje, rare …n-aș spune că sunt foarte multe, dar pot fi foarte smintitoare pentru mulți dintre cei care-i ascultă …  trebuie sanționate, de la o mustrare, ulterior retragerea de la slujire temporară. Apropo de acest părinte monah care s-a trezit debitând enormități … el, în mod normal, nu ar mai trebui să aibă acces la un act predicatorial. El nu ar mai trebui să predice un timp. El a primit o mustrare. Așadar,  retragerea temporară de la slujire și, dacă recidiva apare, sunt sancțiuni și mai mari, se poate ajunge la caterisirea, pentru lucruri cu adevărat grave “- a spus purtătorul de cuvânt al patriarhiei, Vasile Bănescu, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.