Confidenţialitate

Vasile Apostol: Spitalele din subordinea Primăriei București sunt pregătite în caz de avarie de căldură sau apă caldă | AUDIO

Majoritatea spitalelor din București, din subordinea Primăriei Capitalei, sunt pregătite cu planuri de rezervă în cazul în care vor rămâne fără căldură sau apă caldă. O spune directorul Administrației Spitalelor din București, Vasile Apostol. El subliniază că spitalele sunt dotate și cu dispozitive speciale în caz de incendiu.

Multe spitale din București depind încă de sistemul de căldură centralizat și în ultima vreme atât Primarul General cât și ministrul Energiei au spus că se așteaptă să fie unele probleme în furnizarea agentului termic în unele zone ale Bucureștiului în această iarnă din cauza țevilor prea vechi.

Directorul Administrației Spitalelor din București, Vasile Apostol a ținut să sublinieze totuși că spitalele sunt pregătite cu planuri de rezervă dacă vor rămâne fără căldură și că pacienții nu vor sta în frig în saloane, cum s-a întâmplat la Timișoara.

„Noi am cumpărat radiante, boilere pentru apă caldă, dar pentru acest moment nu suntem în fața unui pericol de care noi să știm. Dacă se va întâmpla, suntem pregătiți și aveți garanția că nu vom avea în niciun caz situația de la Timișoara”, a spus Vasile Apostol, directorul Administrației Spitalelor din București.

Cât despre riscul unor incendii din cauza prea multor instalații de oxigen racordate în secțiile COVID de terapie intensivă, s-au luat deja 2 măsuri:

  • „Am cumpărat 4000 de dispozitive speciale noi pe zona de foc care acționează independent în momentele în care se află lângă o priză” sau lângă un incendiu, a explicat Vasile Apostol.
  • „Avem licitație publică pentru senzori de oxigeni care vor fi montați în toate sălile de operații din spitalele pe care le avem în subordine”, a mai spus Vasile Apostol.

Principalele spitale din Capitală sunt sub administrarea Administrației Spitalelor din București.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Adrian Negrescu, analist economic, despre scumpirile din România: „Probabil se vor estompa în decembrie – ianuarie” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.