Confidenţialitate

Vârsta medie a medicilor de familie este de peste 55 de ani. Ne apropiem de o criză a sistemului, avertizează ministrul Rafila | AUDIO

Pensionarea poate să ducă rapid la situații în care să nu avem medici de familie, atrage atenția ministrul Sănătății. Alexandru Rafila spune că există o criză a medicilor,  în special în mediul rural si în zone care gravitează în jurul marilor orașe, din cauza lipsei atractivității pentru cadrele medicale.

Ministrul Sănătății, la postul B1TV:

„Începând cu medicii de familie, există un deficit și la nivelul medicilor de familie și acolo pericolul de fapt nu este legat doar de deficitul de moment, sunt vreo 700 de localități fără medic de familie, ci de ceea ce s-ar putea întâmpla în următorii 5 ani pentru că medicii de familie au o medie de vârstă de peste 55 de ani. Sunt mulți care se apropie de pensie, vă dați seama, ieșirea lor din sitemul de sănătate, pensionarea, poate să ducă rapid la situații în care n-o să avem medici de familie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul mai spune că în 5-10 ani ar trebui să avem o politică care să asigure sistemul de sănătate cu numărul necesar de cadre medicale. Pentru acest plan este nevoie de colaborarea autorităților locale, a mai precizat șeful de la Sănătate.

Citește și: Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților: „Erorile medicale nu vin doar din manopera medicului, ci și din calitatea materialelor utilizate” | VIDEO