Confidenţialitate

Variantele de premier, în analiza PNL

Liberalii vor discuta, miercuri, propunerile de premier pe care ar urma să le prezinte la consultările politice cu șeful statului.

Ședința este programată la orele prânzului.

Variantele vor fi validate, spre seară, în cadrul Biroului Permanent Național.

Eurodeputatul Rareș Bogdan a declarat, marți seară, că vor fi ”3 – 4 propuneri”, din care președintele Klaus Iohannis să poată alege.

Între numele intens vehiculate se numără cel al lui Nicolae Ciucă, actualul premier interimar după demisia lui Ludovic Orban.

De carieră militar, Nicolae Ciucă a condus în ultimul an Ministerul Apărării.

”Mâine discutăm şi vom valida, probabil seara, la 19.00 sau 20.00 o sa avem BPN , după ce, la prânz vom sta de vorbă pe propuneri”, a precizat Rareş Bogdan.
Întrebat dacă Eduard Hellvig se poate regăsi pe listă, Rareş Bogdan a afirmat că acesta [șeful SRI – n. red] ”a reformat un serviciu, e un om cu un rol cheie” şi ”are un mandat extrem de performant”.  ”Cred că are o treabă foarte bună şi este foarte bun, de ce vreţi să-l luaţi de acolo?”, a adăgat liderul liberal.
În așteptarea rezultatelor finale ale recentelor alegeri parlamentare, partidele politice își stabilesc strategiile post-electorale.
PNL discută cu alianța USR-PLUS și UDMR despre formarea unei coaliții care să izoleze PSD. Social-democrații, care au obținut cel mai mare scor la scrutin, susțin că ar trebui să aibă întâietate în încercarea de a forma un executiv.