Confidenţialitate

Vârful Peleaga, cel mai înalt vârf din Munții Retezat | GALERIE FOTO

Munții Retezat se numără printre cele mai impresionante și spectaculoase masive montane din țară. Peleaga, cel mai înalt vârf din acest masiv, atrage alpiniști din întreaga lume datorită peisajelor pe care le oferă.

Peleaga se înalță la o altitudine de 2.509 metri, ceea ce îl face cel mai înalt vârf din Munții Retezat și al șaptelea cel mai înalt din România.

Drumeția către Vârful Peleaga este o experiență memorabilă pentru iubitorii de natură și pasionații de munte.

Traseul oferă un peisaj montan de excepție, dominat de stânci abrupte, creste ascuțite și lacuri glaciare. Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din România, este unul dintre punctele de atracție notabile și poate fi admirat în toată splendoarea sa din apropierea vârfului.

Priveliștea de pe vârf este spectaculoasă, cu Munții Retezat întinzându-se la orizont, dar și cu alte masive muntoase vizibile în depărtare. Într-o zi senină, din vârful Peleaga se pot observa vârfurile Retezat, Mare, Bucura I și II, Păpușa Mare sau vârful Custura.

Vârful Peleaga din Munții Retezat, cu peisajele sale uimitoare, biodiversitate bogată și oportunități pentru drumeții și alpinism, oferă o experiență montană de neuitat.

Totodată, Munții Retezat reprezintă un ecosistem fragil și este important să abordăm cu grijă și responsabilitate drumețiile în această zonă. Parcurgerea traseelor marcate și respectarea regulilor parcului național sunt esențiale pentru a proteja frumusețea naturală și biodiversitatea acestui loc unic.

Foto: Lavinia Dragomir