Vânzătorul de peşte, devenit star pop în Marea Britanie, expulzat în Pakistan (AUDIO)

Muhammad Nazir a fost somat de autorităţile britanice să părăsească această ţară, întrucât i-a expirat viza de şedere.

Cântecul său, intitulat ‘One Pound Fish’, ocupă în prezent locul 29 în topul muzical britanic, după ce a ajuns până pe poziţia a opta.

Presa britanică vede în el un nou Psy, care a făcut să danseze întreaga planetă, în acest an, cu piesa ‘Gangnam style’.

Pentru a reveni în Marea Britanie, fostul comerciant de peşte va trebui să solicite o nouă viză. Ajuns în Londra, în 2011, pentru a studia, după ce şi-a lăsat în ţara natală soţia şi copiii, pakistanezul a ajuns să vândă peşte într-o piață.

Muhammad Shahid Nazir avea un simţ deosebit pentru spectacol. Îi aborda pe trecători cântându-le un slogan pe care îl repeta obsedant: ‘Come on ladies, come on ladies! One pound fish…’ (‘Veniţi doamnelor, veniţi doamnelor! E foarte bun, e peştele de o liră sterlină, nu e scump, e peştele la o liră sterlină!’).

Totul era însoţit de o gestică studiată şi de o privire înfierbântată. Amuzaţi, câţiva clienţi l-au filmat şi au postat înregistrarea pe YouTube.

În doar câteva luni, ‘videoclipul’ a generat aproape 5 milioane de vizualizări. Nazir a participat la emisiunea-concurs ‘X Factor’, iar directorii ueni case de discuri i-au propus un contract.

Pakistanezul ar fi încălcat insa condiţiile de obţinere a vizei de student, acceptând să lucreze ca vânzător de peşte.