Confidenţialitate

Vânzările pentru vacanțe pe litoral au crescut cu 40% prin sistemul de înscrieri timpurii | AUDIO

Au crescut cu peste 40% vânzările prin sistemul înscrieri timpurii pentru vacanțe pe litoralul românesc. Cumpărarea prin acest program s-au incheiat pe 31 martie, iar touroperatorii din turim raportează acum o creștere semnificativă a numărului de români care vor veni, la vară, în stațiunile de la mare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Românii au putut beneficia de oferte de preț cu până la 60% mai mici decât cele standard, prin programul de înscrieri timpurii. Cele mai mari reduceri au fost făcute de hoteluri din Mamaia Nord și Neptun-Olimp, spune Adrian Voican, reprezentantul unei agenții specializată exclusiv pe oferte turistice in România.

„Cea mai scumpă vacanță contractată a fost de 11.000 de lei la un hotel de 4 stele din Mamaia Nord, pentru un sejur de 7 zile în luna august, fără masă. Cea mai ieftină rezervare a fost făcută la un hotel de 3 stele din Eforie Sud, 1.600 lei pentru un sejur de 7 zile, tot în luna august, fără masă”, a spus Adrian Voican.

Touroperatorul susține că turiștii români și-au cumpărat din vreme vacanța datorită reducerilor, dar și pentru a-și securiza cazarea pe care și-o doreau.

„Cele mai cerute destinații, cu aproximativ 70% din totalul vânzărilor, sunt Mamaia, Eforie Nord și Neptun-Olimp. Durata medie a unui sejur rezervat pentru litoralul 2023 este de 4 nopți. A crescut preferința românilor pentru hotelurile de 4 stele ca și pentru rezervările în sistem all-inclusive”, a mai spus Adrian Voican.

Litoralul românesc este cerut și pentru faptul că, în ultimii ani, hotelierii au investit în modernizarea unităților de cazare și a facilităților acestora din stațiuni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 200 de tone de haine second hand, descoperite în Prahova în urma unor percheziții efectuate de polițiștii de frontieră Constanța, Garda de Mediu și ANPC | AUDIO